Liv Birkeland
Vil du få friske ideer og løsninger på utfordringer i din bedrift? Gjennom samarbeidet mellom Innakva og UiA kan du sende inn prosjektforslag til bachelor- og masterstudenter innen teknologi- og realfag. Frist 15. oktober!
Fredag 17. oktober samles aktører fra næring, forskning og forvaltning til en ny runde med Blått kompetansesamarbeid (BKS) i Kristiansand. Dette blir en innholdsrik dag med faglig påfyll, samtaler og gruppearbeid.
Under Arendalsuka samlet Innakva KLYNGE mat-, reiselivs- og arkitekturprofiler for å svare på spørsmålet: Kan Agder bli Norges sjømatriviera? Panelet var enige – mulighetene er enorme, men krever samspill, tydelig prioritering og langsiktig satsing.
Bli med på Arendalsuka når vi onsdag 13. august kl. 12 samler nøkkelpersoner fra mat, reiseliv og næringsliv for å diskutere Agders potensial som sjømatdestinasjon. Etterpå presenterer Trond Moi “Smaken av Agder” med råvarer fra regionen.
Hovedprosjektet har som mål å etablere et omforent kunnskapsgrunnlag som viser potensialet for en bærekraftig næringsutvikling for Agderkysten. Prosjektet skal gjennomføres i perioden 2025–2028 og er delt inn i fem delprosjekter.
Hvordan kan næringer og aktører i sør lære av det svenskene får til i nord? Innakva KLYNGE deltok nylig på en studietur til Sötenäs Symbioscentrum – et unikt eksempel på hvordan samarbeid mellom industri, kommune og forskning skaper grønne løsninger med internasjonal interesse.
En ny rapport fra Menon Economics viser at blå næring i Agder skaper 750 millioner kroner i verdiskaping og over 500 arbeidsplasser. Nå løfter vi frem hovedfunnene – og inviterer til dialog om hvordan vi sammen kan utløse det store vekstpotensialet.
Gi en student verdifull erfaring – og få fersk kompetanse tilbake!
Høsten 2025 kan biologistudenter fra Universitetet i Agder velge praksis i en bedrift. Nå søker vi medlemsbedrifter i Innakva som vil bidra! Les mer om hvordan din virksomhet kan bli praksisplass for fremtidens fagfolk.
Innakva-konferansen 2025 samlet over 125 deltakere fra hele den blå næringen i Agder. To dager fylt med faglig påfyll, relasjonsbygging og stolthet. Sammen satte vi retning for framtiden – fordi vi står sterkere sammen.
Hvordan berggyltens første dager påvirker fiskehelsen måneder senere er fortsatt et åpent spørsmål i oppdrettsnæringen. I dette forsøket har vi sammenlignet berggylt som fikk vokse opp i grøntvann med levende mikroalger og stillestående vann med berggylt som ble oppdrettet med leire og gjennomstrømning.