Kan Agder bli Norges sjømat-riviera?
I Frankrike strømmer turistene til vingårdene for å oppleve smak, landskap og kultur i perfekt samspill. Kan Agder gjøre det samme med sjømat? Norge eksporterte sjømat for over 175 milliarder kroner i 2024 – ligger et nytt potensial for turisme i havet rett foran oss?
Under Arendalsuka spør vi: Hvordan kan natur, arkitektur og kulinariske opplevelser forenes langs norskekysten – med Agder som et ledende eksempel? Vi utforsker hvordan regionen kan bruke sin kystlinje, matkultur og satsing på bærekraft til å bygge en ny reiselivssuksess, inspirert av vinregionenes suksess i Europa.
Vi har fått en vanvittig bra line-up til panelsamtalen!
Følgende blir å treffe på debatten:
- Bjørn Arild Wisth | Strawberry
- Trond Moi | Hos Moi
- Hege Julianne Nevestad | Visit Sørlandet
- Marius Hauland Næss | Snøhetta
- Kari Kleivset | Matregion Agder
Dette blir et fantastisk arrangement, og et friskt pust under årets Arendalsuka.
Etter debatten inviterer vi til videre samtaler og smaksopplevelser i utstillingen “Med havet som ressurs” – med sjømat fra Agder og mulighet for å oppleve regionens potensial med både gane og blikk.