Studietur til Sotenäs Symbiosesentrum
mai
19.
til 21. mai

Studietur til Sotenäs Symbiosesentrum

Bli med på en inspirerende studietur til Sotenäs Symbioscentrum med Innakva KLYNGE! Opplev hvordan innovativ ressursutnyttelse og sirkulær økonomi skaper verdi i den blå næringen. En tur fylt med læring, nettverksbygging og bærekraft i praksis.

Vis arrangement →
mai
26.
til 27. mai

Kurs: Oil2Fish – Innovasjon og teknologi for fremtidens havbruk

Kurset Oil2Fish er et intensivt todagerskurs utviklet av GCE NODE, Innakva KLYNGE og NIVA (Norsk Institutt for Vannforskning) for å fremme innovasjon, idéutvikling og kompetanseoverføring fra regionens eksisterende industri til den nasjonale havbruksnæringen.

Kurset passer for alle som ønsker å være i forkant av utviklingen innen havbruk og teknologioverføring.

NB! PÅMELDINGSFRIST: 30. APRIL

Hovedtemaer:

  • Havbruksformer: En grundig gjennomgang av de ulike formene for havbruk – fra tradisjonelt fjordoppdrett til eksponerte anlegg i åpent hav og landbasert oppdrett, inkludert RAS (resirkulerende akvakultursystemer). Fokus vil ligge på arter og oppdrettstyper med størst vekstpotensiale.

  • Miljøkrav og fiskevelferd: Diskusjon om artenes miljøkrav med hensyn til helse og velferd, samt hvordan nye anleggstyper påvirker disse.

  • Operasjoner i oppdrett: Beskrivelse av fysiske operasjoner som pumping, transport, vaksinering, rensing og slakting – med særlig vekt på manuelle prosesser og deres utfordringer. Kurset vil også dekke lukkede anlegg og hvordan avfallshåndtering, vannkvalitet og miljøforhold påvirkes.

  • Automatisering og prosesstyring: Presentasjon av hvordan moderne prosesstyring, automasjon og overvåking kan bidra til mer effektiv og sikker drift av oppdrettsanlegg.

  • Forskning og veksthastighet: Kurset viser hvor man finner de siste forskningsresultatene om optimale vekstforhold fra smolt til voksen fisk, med fokus på teknologi og velferd.

Innhold:

  • Kurset har som mål å styrke den generelle havbrukskompetansen enten du jobber i offshore-/maritimeindustri eller innen offentlig forvaltning. Kurset vil bidra bla. til teknologioverføring til havbruksnæringen, skape grunnlag for innovasjon og sikre bærekraftig utvikling av fremtidig havbruksnæring på Agder.

  • Kurset gir deg nøkkelkunnskapen du trenger for å navigere inn mot utvikling av systemer knyttet til havbruk. Enten du er involvert i offshore-/maritimeindustrien eller jobber innen offentlig forvaltning, vil  kurset gi deg innsikt i de nyeste trendene, bærekraftige praksiser og teknologioverføring til havbrukssektoren.

  • Kurset vil også inkludere hvor man kan finne de siste og mest relevante forskningsresultater mht. anlegg, velferd og optimal veksthastighet fra smolt til voksen fisk.

  • Siste del av kurset vil sette søkelys på nye sirkulærøkonomiske akvakultur produksjonsformer og Integrert kystarealplanlegging, som grunnlag for fremtidens fiskeoppdrett.

Detaljert timeplan vil blir sendt ut til alle påmeldte deltakere i forkant av kurset.

Programskisse 26. mai

kl. 09:00-15:00 Ekskursjon til oppdrettsanlegg i nærområdet

kl. 16:00-17:00 Ankomst Utsikten Resort Hotel, innsjekk og enkel matservering

kl. 17:00-18:45  Introduksjon/undervisning

kl. 19:00-19:30 Aperitiff

kl. 19:30-  3-retters middag og nettverking

Programskisse 27. mai

kl. 0700-08:00 Frokost

kl. 08:00-10:45 Undervisning

kl. 10:45-12:00 Lunsj og utsjekk

kl. 12:00-14:45 Undervisning

kl: 14:45-15:00 Pause med enkel servering

kl. 15:00-17:00 Undervisning.

kl. 17:00 Avreise

NB! Begrenset antall plasser.

Alle deltakere vil få kursbevis og et eget kurshefte som inneholder essensen av kurset og relevante referanser.

Teoridelen av kurset, med overnatting  holdes på Utsikten Resort Hotel i Kvinesdal

Kursavgift GCE NODE | Innava KLYNGE bedrifter kr. 3500,- fritt for mva | Kursavgift andre kr. 4500,- fritt for mva

Kursavgiften dekker Ekskursjon, undervisning, måltider, Aperitiff , 3-r middag og overnatting i enkeltrom

Takk til Agder Fylkeskommune for støtten til kurset, som har gjort det mulig å tilby en svært rimelig kursavgift.

Meld deg på og bli med og utforsk nye muligheter for en bærekraftig og innovativ fremtid for havbruksnæringen!

Vis arrangement →
aug.
13.

Arendalsuka: Kan Agder bli Norges sjømat-riviera? (Copy)

Etter arrangementet “Kan Agder bli Norges sjømat-riviera?” inviterer vi til en åpen og smakfull opplevelse med sjømat fra Agder, servert i utstillingen «Med havet som ressurs». Her møtes råvarer, historier og kystkultur – og du får oppleve hvordan smaken av regionen kan bli en del av fremtidens reiseliv, samtidig som du får minglet og nettverket med folk.

Vis arrangement →

Frokostmøte
apr.
24.

Frokostmøte

Statssekretær Even Trondstad Sagebakken fra Nærings- og fiskeridepartementet kommer til Innakvas frokostmøte for å presentere den nye havbruksmeldingen (Meld. St. 24 (2024–2025)). Dette er en unik mulighet til å få innsikt i hovedpunktene i meldingen og prosessen videre – direkte fra departementet.

Vis arrangement →
Frokostmøte
apr.
10.

Frokostmøte

Hva skal til for å realisere taredyrking som en lønnsom og bærekraftig næring? I dette frokostmøtet deler Morten Kroslid sine erfaringer og innsikt fra arbeid med taredyrking i Norge og internasjonalt – og gir et blikk på mulighetene som ligger foran.

Vis arrangement →
Innakva-konferansen 2025
mars
25.
til 26. mars

Innakva-konferansen 2025

Bli med på to dager med faglig påfyll, spennende foredrag og nettverksbygging på Rosfjord Strandhotell! Konferansen samler aktører fra blå næring for å diskutere teknologi, bærekraft og fremtidens muligheter. Sikre deg plass nå!

Vis arrangement →
Frokostmøte
mars
13.

Frokostmøte

Torsdag inviterer Innakva-KLYNGE til et nytt frokostmøte på Teams! Denne gangen har vi med oss Kirill Spiten fra CultureBlue AS, som vil dele innsikt om utviklingen av østersyngeloppdrett i Norge. Hvordan kan vi bygge en bærekraftig og lønnsom verdikjede for norsk østersproduksjon?

Møtet er åpent for alle interesserte i blå næring. Bli med for faglig påfyll og en god start på dagen!

Vis arrangement →
Frokostmøte
feb.
27.

Frokostmøte

Velkommen til frokostmøte hvor vi ønsker vårt nyeste medlem, Algetun, velkommen!

Algetun utvikler bærekraftige løsninger innen tørking av tare og mat, samt landbasert oppdrett av kamskjell. Deres teknologi bidrar til bedre ressursutnyttelse og redusert matsvinn – en perfekt match med Innakva KLYNGEs visjon om å styrke den blå næringen i Agder.

Frokostmøtet gir deg mulighet til å bli kjent med Algetun, høre om deres arbeid og knytte verdifulle kontakter i klyngen.

Vis arrangement →
Frokostmøte
feb.
13.

Frokostmøte

Strategisk rådgiver i Media Sør AS, Karl Erik Lohr, er dagens gjest. Media Sør har nylig blitt med som deltagerbedrift i Innakva KLYNGE og blir med på frokostmøtet for å dele med fellesskapet på tema: 

“Historiefortelling i sosiale medier – nøkkelen til å bygge omdømme.”

Dette er et viktig punkt i klyngens strategiplan og vi ser frem til nyttig læring på en torsdag morgen i februar.

Vis arrangement →
Norway-Japan Aquaculture tech webinar
feb.
12.

Norway-Japan Aquaculture tech webinar

De siste årene har den japanske ambassaden i Norge fått henvendelser både fra norske selskap som ønsker kontakter i Japan og japanske selskap som ønsker kontakter i Norge med tanke på forretningsutvikling og samarbeid.

I webinaret «Norway-Japan Aquaculture tech webinar» 12. februar kl. 09:00-10:30 får aktører fra begge land bli kjent med hverandre, noe som åpner muligheter for fremtidige samarbeidsprosjekter. Akvakultur er en tradisjonsrik men samtidig moderne industri der det er stort potensiale for samarbeid mellom næringsaktører i Japan og Norge. I webinaret har vi invitert selskap fra begge land til å introdusere sine aktiviteter og løsninger. Webinaret foregår på engelsk.

Vis arrangement →
Frokostmøte
jan.
30.

Frokostmøte

Alde Akva AS er et av de siste selskapene som har blitt med i Innakva KLYNGE og nå får vi møte de i Frokostmøtet 30. januar. Med i møtet har vi daglig leder Kjell-Torodd Fitjar Bremskau.

Alde Akva er en leverandør som tilbyr rådgivning og prosjektering innen akvakultur - fra konsept og helt frem til full drift. Vi ser frem til å ha de med i frokostmøtet og lære mer om viktigheten av gode prosesser underveis for å lykkes med prosjektene.

Vis arrangement →
Frokostmøte
jan.
16.

Frokostmøte

Vi ønsker dere alle velkomment til sesongens første frokostmøte

Det er daglig leder Svein Martinsen i Morefish AS som er dagens gjest. Morefish har akkurat blitt med som deltagerbedrift i Innakva KLYNGE og blir med på frokostmøtet for å dele med fellesskapet på tema: "Bruk av ny teknologi for optimalisering av drift og forbedre fiskevelferd."

Vis arrangement →
Inspirasjonsdag med Stiim Aqua Cludter
jan.
8.

Inspirasjonsdag med Stiim Aqua Cludter

Innakva KLYNGE samarbeider med Stiim Aqua Cluster gjennom Hub-Node prosjektet og gjennom dette samarbeidet gis deltagerne i Innakva KLYNGE mulighet til å melde seg på Inspiraskjonssamling 8 januar 2025 på Clarion Hotel Air på Sola med medlemsprisen for Stiim deltagere

Vis arrangement →
Informasjons- og medvirkningsmøte, Innakva KLYNGE
des.
16.

Informasjons- og medvirkningsmøte, Innakva KLYNGE

Innakva KLYNGE inviterer til et møte i forbindelse med det store prosjektet vi skal sette gang i 2025-2027 på det med å fremskaffe et omforent kunnskapsgrunnlag som viser potensialet for en bærekraftig blå næringsutvikling i landsdelen.

Arrangementet er et informasjons- og medvirkningsmøte for å få innspill og ideer i planleggingsfasen, før prosjektet settes igang. Dette møtet handler om den delen av prosjektet som går på utsetting av Kystobservatorier.

Det er en arbeidspakke hvor vi helt fra søknad til Sør-fondet har pekt på Universitetet i Agder som hovedaktør. Samtidig ønsker vi at klyngen har mulighet til å gi innspill på teknologi, utstyr, leverandører, stiller spørsmål eller bare ønsker å vite mer om denne delen av prosjektet.

Med på møtet er Tove M. Gabrielsen fra Universitetet i Agder.

Vis arrangement →
Frokostmøte
des.
5.

Frokostmøte

Til frokostmøtet 5. desember kommer Per Christian Hoelfeldt Lund fra Arnevik Gård Skjell / Sørskjell AS. I mange år har de levert blåskjell og østers til hotell og resturantbransjen. Hva er erfaringene fra dette og hvilke muligheter er det fremover for denne bransjen.

Vis arrangement →
Frokostmøte
nov.
21.

Frokostmøte

Til frokostmøtet denne gangen får vi besøk “i studio" av dagens gjest: Axel Sunde, Frisk Fisk AS. Det er klyngens ferskeste deltagerbedrift, men kanskje også den friskeste, full av ideer, innovasjon, nyskaping og kreative løsninger som leverandør til næringen. Vi håper det blir riktig mange på denne samlingen for å høre deres perspektiv på temaet: Innovasjon & nyskaping. 

Vis arrangement →
Frokostmøte
nov.
7.

Frokostmøte

Dagens gjest er Jan Morten Homme i Feedback Aquaculture AS på tema: “Akvaponi; aktivitet & teknologi.”

Akvaponi er et samleord for akvakultur og hydroponi. Vi har siden 2010 arbeidet med samkultur av planter og fisk. Aktiviteten har for det meste foregått i Grimstad som et samarbeid mellom Nibio, Niva og UiA. Feedback Aquaculture har hele tiden vært en aktiv deltager i samarbeidet og utførte prosjekter. Feedback Aquaculture har designet en pilot på Nibio og senest en pilot for undervisning på Tvedestrand videregående skole.

Vis arrangement →
Frokostmøte
okt.
24.

Frokostmøte

I dette møtet får vi med oss Bart Kriens som presenterer Norconsult sine tjenester innen akvakultur.

Norconsult er en totalleverandør av tverrfaglige ingeniørtjenester til alle typer oppdrettsanlegg, fra tradisjonelle åpne merder, havgående stålanlegg, landbaserte anlegg for smolt til matfiskanlegg, fiskemottak, slakterier og laboratorier.

Få med deg dagens frokostmøte!

Vis arrangement →
Frokostmøte
okt.
10.

Frokostmøte

Sør-fondet v/Sparebanken Sør gav akkurat en utrolig stor gave til Innakva KLYNGE. I dagens frokostmøte blir vi bedre kjent med dettet fondet og hva de gjør og støtter når lederen Trond Skjæveland deltar, presenterer og svarer på spørsmål. Vel møtt!

Vis arrangement →
Frokostmøte
sep.
26.

Frokostmøte

Torsdag 19. september kom den store nyheten om av Sør-fondet (Sparebanken Sør) ville overrekke Innakva KLYNGE en gave på hele 15 millioner til prosjektet med å fremskaffe et omforent kunnskapsgrunnlag som viser potensialet for en bærekraftig blå næringsutvikling i landsdelen.

Hva skjer nå? Få med deg frokostmøte og hør direkte fra vår egen stab v/ daglig leder Jon Løvland og prosjektleder Kamilla Maria Markussen om hva som skjer nå og hva som skal gjøres videre i dette flotte prosjektet!

Vis arrangement →
Frokostmøte
sep.
12.

Frokostmøte

Denne uken får vi besøk av rådgiver Egil Ytrøy i Agder Fylkeskommune. Han er næringens kontaktpunkt for alle søknader innen Akvakultur, og dette gir oss muligheten til å bli kjent med han og høre mer om hvordan Fylkeskommunen jobber og hva de vil gjøre for å legge tilrette for blå næring i tiden fremover.

Vis arrangement →
Webinar med Mechatronics Innovation Lab (MIL)
aug.
29.

Webinar med Mechatronics Innovation Lab (MIL)

Bli med på vårt webinar hvor vi viser hvordan coboter kan effektivisere produksjon innen sveis og pakkelinjer, og hvordan resirkulert plast kan brukes i storskala 3D-printing for optimal design. Vi presenterer også testmuligheter og støtte fra MIL for bedrifter som ønsker hands-on erfaring.

Vis arrangement →
Frokostmøte
aug.
29.

Frokostmøte

Frokostmøtets gjester denne gangen er Tove M. Gabrielsen fra Universitetet i Agder (UiA) og Lone Jevne fra Innakva LAB AS. For kort tid siden gikk en ny kystmiljøstasjon i havet og våre gjester vil gi oss spennende nytt om hva den logger, hva det brukes til og hva det kan bety for både forskning, forvaltning og næring. Bli med!

Vis arrangement →
Arendalsuka; En oppdrettsnæring som ikke skader naturen - hvordan får vi det til?
aug.
14.

Arendalsuka; En oppdrettsnæring som ikke skader naturen - hvordan får vi det til?

Hva gjør oppdrettsnæringen for å møte samfunnets forventninger til at naturen ikke skades? 

Vi har invitert Naturvernforbundet, politikere og representanter fra næringen til å debattere dagens og fremtidens oppdrettsnæring til lands, til vanns og til havs. Hva må til for å øke matproduksjonen fra havet uten at det går på bekostning av natur og miljø? Hva forventer samfunnet av næringen? Hva er gjort hittil, og hvor ligger det største forbedringspotensialet?

Vis arrangement →