En engasjert gjeng med kursdeltakere klare for ekskursjon.

I Regjeringens havbruksstrategi fra 2021 er det et mål å øke veksten i havbruksnæringen innenfor bærekraftige rammer de neste 10-20 årene.  Det inkluderer blant annet å ivare god fiskehelse og -velferd, og produserer bærekraftig sjømat med lavt klima- og miljøavtrykk. Fremtidens oppdrett vil ha en større variasjon i driftsformer, fra anlegg på land, lukkede anlegg i de indre fjordområdene, tradisjonelle oppdrettsmerder i kystsonen, anlegg i mer eksponert sjø og større anlegg til havs.  Ulik teknologi vil prege de ulike driftsformene og setter krav til at utviklerne har kunnskap og forståelse av ny teknologi og biologisk produksjon. For å sikre innovative teknologiske løsninger for fremtidens havbruksnæring, er det nødvendig å tenke nytt og innovativt i forhold til hvordan ingeniører i den tradisjonelle leverandørindustrien til olje/gass næringen kan gjøre bruk av og å overføre kunnskap, kompetanse og teknologi inn mot nye driftsformer i fremtidens havbruksnæring. 

Kompetansehevingskurset Oil2Fish, i regi av Innakva KLYNGE, GCE NODE og Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA), skal legge grunnlaget for en sømløs omstilling av eksisterende industri til fremtidens nye blå næringer, hvor oppdatering av ingeniørene om havbruksnæringen generelt og kunnskapsproduksjonen spesielt, vil være av stor viktighet.

Som en del av kurset ble det arrangert en ekskursjon med bedriftsbesøk til Korshavn Havbruk, Landbasert Akvakultur Norge, EcoFishCircle, Innakva LAB og Stolt Sea Farm Turbot Norway. Du kan lese mer om kurset her. Vår samarbeidspartner GCE NODE har også publisert en artikkel fra ekskursjonen.

Forrige
Forrige

Strategidag for Innakva KLYNGE

Neste
Neste

Ny Prosjektleder i Innakva KLYNGE