Akvakultur & Sirkulærøkonomi

Frem mot 2030 skal Norge gjennom en av de største omstillingene i moderne tid. Norge har forpliktet seg til å redusere utslipp med minst 55 % innen 2030. Det er en nasjonal ambisjon at Norge skal bli et foregangsland på sirkulærøkonomi i bio-næringene. EUs målsetninger driver også fram endringer i markedene og i norsk politikk.

Fiskeri og akvakultur er næringer som har et stort uforløst potensial for økt sirkularitet både internt, og eksternt i samarbeid med andre (industriell symbiose). Sirkulærøkonomi for mat bør etterligne naturens egne økosystemer hvor avfall ikke eksisterer, men i stedet blir benyttet i andre næringskjeder. Råstoff og restråstoff bør være uten forurensing slik at de kan benyttes i alternative verdikjeder, og målet bør være at matproduksjon er basert på fornybare ressurser.

En sirkulærøkonomisk tankegang kan være en del av løsningen for å håndtere ressursunderskudd, lønnsomhet og bærekraftig utvikling på én gang. Sirkulærøkonomi kan bringe frem nye forretningsmodeller og støtte profittgenerering for bedrifter på en bærekraftig måte.

Innakva KLYNGE gjennomfører nå et prosjekt på denne tematikken med støtte fra Agder fylkeskommune. Vi ønsker å kartlegge og løfte den generelle kompetansen rundt sirkulærøkonomi og bærekraft hos våre medlemsbedrifter, samt peke på hvilke muligheter som finnes for hvordan disse prinsippene kan utvikles videre og implementeres i bedriften.

Vi er ferdig med kartleggingsfasen og går nå inn i gjennomføringsfasen. De to delene som gjenstår er et 1) Dagsseminar og 2) E-læringskurs. På denne lenken kan du melde deg på én eller begge deler. 

1. Dagsseminar

Vi inviterer til seminar med inspirerende og aktuelle foredrag. Dagsseminaret er åpent for alle, uavhengig om du har/skal ta E-læringskurset.

Program: 

2. E-læringskurs

E-læringskurs — Circular Norway som består av fem moduler. De som melder seg på E-læringskurset vil få påloggingslink tilsendt. Påmeldingen er åpen for alle som måtte ønske å ta kurset. 

Forrige
Forrige

Økt prosjektstøtte fra Sørlandets Kompetansefond

Neste
Neste

En lærerik og inspirerende studietur til Bergen